Моят призив към президента и към всички представители на опозицията,

...
Моят призив към президента и към всички представители на опозицията,
Коментари Харесай

Цветанов към червените: Подкрепете централния нападател...



Моят апел към президента и към всички представители на опозицията, тъй като парламентарното болшинство го прави, дано да поддържаме централния нападател Бойко Борисов. Защото видяхме, че той може и знае по какъв начин да реализира съответните резултати в полза на страната. Това разяснява пред публицисти в Ловеч зам.-председателят на Политическа партия ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

" Интервюто на президента Румен Радев пред Българска национална телевизия нямаше безусловно нищо, което да демонстрира главното за президентската институция – обединяване на нацията и човек, който да въплъщава нацията като обединител. Това, което ми направи усещане в това изявление е, че първо изобщо не се говореше за европредседателството, за целите, за Западните Балкани, за триумфите, които се реализиран през днешния ден от страната ни по отношение на европейсктие фондове, които не престават да вземат решение доста от значимите, наболели проблеми на българското общество. Самият факт, че единствено преди два дни след срещата, която направи министър председателят Борисов в Брюксел, вие видяхте, че 739 млн. лева за автомагистрала „ Струма “ към този момент са факт и парите са преведени. Правим всичко допустимо да бъдем водачи в Балканския район и това нещо не го видях да бъде регистрирано от президента като най-високата представителна функционалност в страната “, разяснява Цветанов и посочи, че може би го отдава повече на злоба от това, което прави Борисов и това, че в действителност президентът не се усеща удобно и търси тенденциозен конфликт за всичко, което е приказвал през вчерашния ден в изявлението си.

" Наблюдавайте деликатно изявлението и ще видите, че няма изречение, в което да не търси институционален конфликт с Народното събрание. Това е неприемливо. Както нашият министър председател и водач на партията е споделил, по-добре да не го разясняваме, тъй като това несъмнено е предумисъл в дейностите, които цели президентът. Държавният глава приказва за истината. Да, истината е най-важното, което би трябвало да има за развиването на една страна и да си припомняме всички исторически обстоятелства за какво страната ни се намира през днешния ден в това положение. Когато приказваме за истината, той постави един акцент върху инспекциите, които са правени от служебния кабинет и то по-специално към ВМА “, добави Цветанов. Според него това е било изговаряне на обвиняване, а в действителност има способени органи, които да го създадат – българската прокуратура.

" Когато споделя, че ще се бори за истината, анкетната комисия, която беше за самолетите, беше тъкмо, с цел да излезе истината. Явно истината го заболя доста, тъй като лобистките ползи излязоха на напред във времето. Не бих упреквал никой, само че бяхме длъжни като народни представители да създадем анкетна комисия, която да покаже истината и несъстоятелната теза за това да отстраниш един от участниците. Виждаме, че президентът, отклонявайки се от дневния ред, от предизвикването, което има пред страната ни като европредседателството, той приказва за напълно други тематики, които не прилягат на един президент “, акцентира Цветанов. По думите му Румен Радев би трябвало да бъде съпричастен. " И всички ние, политиците да поддържаме централния нападател сега – Бойко Борисов. Защото виждаме какво е признанието към премиера Борисов, неговата дейна роля в интернационален проект, което несъмнено легитимира доста по-добре страната ни в Европейски Съюз и отвън него “, сподели още Цветан Цветанов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР