Моят дом е моята крепост. Тази максима не случайно съществува.

...
Моят дом е моята крепост. Тази максима не случайно съществува.
Коментари Харесай

Повечето хора имат това у дома, а не знаят, че увеличава риска от рак и стерилитет

Моят дом е моята цитадела. Тази максима не инцидентно съществува. Именно вкъщи се усещаме най-сигурни и си почиваме най-добре.

Но макар че на доктрина това е по този начин, става известно, че тъкмо у дома има рискове, за които не подозираме. Така да вземем за пример множеството хора имат един предмет, а не знаят, че той усилва риска от рак и стерилитет.

Д-р Скот Норда споделя, че пластмасовите пердета за душ, направени от поливинилхлорид (PVC), отделят нездравословни химикали при нагряване с гореща вода, които могат да причинят дълъг лист от здравословни проблеми, в това число увреждане на имунната система, проблеми с плодовитостта и други съществени болести.

41-годишният доктор от Юта (САЩ) предлага да промените пердетата си, с цел да избегнете проблеми.

„ Пластмасовите пердета за душ постоянно са направени от поливинилхлорид (PVC), тип пластмаса, която съдържа нездравословни химикали, които са свързани с доста здравословни проблеми.

Повечето хора употребяват пластмасови пердета за душ всеки ден, без да осъзнават, че това може да аргументи освен неща като главоболие и неспокойствие, само че евентуално да способства за съществени проблеми като неплодородие и нараснал риск от рак, раздразнение на дихателните пътища, хормонални разстройства, неприятно въздействие върху имунната система и даже проблеми в развиването на децата и младежите, споделя доктор Норда.

Лекарят споделя също, че доста химикали могат да бъдат открити в продуктите, направени от PVC – в това число диоксини, фталати, бисфенол А (BPA).

– Това е група химикали, за които е известно, че предизвикват рак. Те също могат да увредят имунната и репродуктивната ви система.

– Излагането на такива химикали може да аргументи признаци при хората като главоболие, гадене, загуба на съгласуваност и раздразнение в ушите, носа или гърлото, споделя доктор Норда.

Той поучава, в случай че имате пластмасова завеса за душ, да я изхвърлите неотложно и да вземете по-безопасни други възможности.

– Потърсете завеса от натурален материал, който може да се пере в пералня, като памук или лен.

/Zdrave.to

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР