Моцарела – прясно, меко сирене, което все по-често става част

...
Моцарела – прясно, меко сирене, което все по-често става част
Коментари Харесай

Ето защо италианците не сядат на масата без моцарела

Моцарела – прясно, меко сирене, което все по-често става част от нашите салати, хапки, предястия и съществени. То участва освен на италианската, само че и на родната софра, тъй като навлезе с цялостна мощ както в комерсиалната мрежа, по този начин и в кухните ни. В Италия се прибавя към пица и паста, счита се за същински деликатес. Моцарелата се прави от биволско мляко, само че на пазара може да срещнете такава и от краве мляко.

Полезните свойства на моцарелата по никакъв начин не са малко. Именно по тази причина италианците не сядат на масата без нея. Тя въздейства позитивно върху паметта, очите, положението на кожата. Съдържа фосфор, витамини D,E, и А. Ето по какъв начин още моцарелата благоприятства вашето здраве и за какво би трябвало да я хапвате по-често.
 Каква е разликата сред моцарела, бурата и страчатела? Каква е разликата сред моцарела, бурата и страчатела?
Идва сезонът на доматите и всички търсим способи да разнообразим обичаната салата “капрезе ”. Традиционно тя се подготвя с моц...

Осигурява протеини на тялото – моцарелата е страховит източник на протеини, по тази причина ви съветваме да я прибавяте по-често към менюто си. Дава сила и сили, превъзходен избор за всяка паница.

Съдържа биотин – в моцарелата се съдържа огромно количество биотин, който се среща и като витамин В7. Той не се съдържа в организма, тъй като е водоразтворим и затова би трябвало да си го набираме от външен източник. Моцарелата е отличен вид за задачата. Препоръчва се да се хапва от бременни дами, с цел да предотврати недостига на витамина. Както знаем, биотинът е потребен за положението на кожата, косата и ноктите. Експерти настояват, че понижава равнищата на захарта в кръвта, което прави моцарелата чудесна за хора, страдащи то диабет.

Източник на калий – още един потребен детайл, който се среща в моцарелата. Калият въздейства позитивно върху равнищата на кръвното налягане, регулирайки ги. Освен това спомага за облекчение на неприятните последствия от прекомерната консумация на натрий, която може да се получи в резултат на банкет на доста сол или солени храни.

Източник на витамин В2 – този витамин предизвиква организма да се бори с разнообразни неразположения като анемия, мигрена и други здравословни проблеми. Той има антиоксидантно свойство и е извънредно потребен за тялото.
 Каква е разликата сред моцарела, пармезан и чедър Каква е разликата сред моцарела, пармезан и чедър
Надали има някой, който не е вманиачен по разтопения, леко запечен кашкавал. Независимо дали става дума за пица, макарони или пиле, резултатъ...

Заздравява костите – с помощта на наличие на калций, моцарелата може да ви помогне да имате по-здрави кости. Тя се грижи и за положителното положение на емайла на зъбите. Калцият въздейства позитивно за сърдечното здраве, против подагра и понижава риска от развиване на рак на дебелото черво. Моцарелата може да ви помогне с отслабването, в случай че имате такава цел.

Както видяхте, потреблението на моцарела има куп изгоди за здравето. Освен че е е доста вкусна и чудесна добавка към вашите ястия, имате още най-малко 7 аргументи да добавите това прясно сирене към вашето меню и то най-малко няколко пъти седмично.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР