Мотосезонът набира скорост. Когато времето е слънчево и особено през

...
Мотосезонът набира скорост. Когато времето е слънчево и особено през
Коментари Харесай

Започнете внимателно мотоциклетния сезон - видео

Мотосезонът набира скорост. Когато времето е слънчево и изключително през уикендите и формалните празници, още веднъж на пътя излизат много мотоциклетисти. Естествено се усилва и рискът от произшествия с тях. Добре е по-енергичните водачи на двуколесни транспортни средства да понижат несъразмерната си самонадеяност и рисковото каране, само че също по този начин дорбре е и водачите да бъдат деликатни по тази причина взаимното внимание да остане главен приоритет.

За страдание всяка година при започване на сезона има повече произшествия с мотоциклети, изключително през уикендите или по празниците. Опитът за каране на желязното конче към момента не е възобновен изцяло след зимната пауза, постоянно се кара с несъразмерна самонадеяност или даже несъразмерна подготвеност за вдишване на опасности.



За да се резервира допустимо най-нисък рискът от съществени произшествия, всички амбициозни мотоциклетисти би трябвало да стартират мотоциклетния сезон доста деликатно. Взаимното внимание на всички участници в придвижването е значима причина, тъй като мотоциклетистите постоянно биват подценявани от другите участници в придвижването заради доста по-малкия си контур а и мнозина водачи не са подготвени за по-масовото завръщане на мотоциклетистите на пътя. Разстоянията до моторджиите, скоростите им и капацитетът за ускоряване на мотоциклетите неведнъж се преценят неправилно от водачите.



Експертите предлагат на мотоциклетистите да подхождат внимателно към държанието си при каране на своите машини. Правилното чувство за прекъсване и завиване би трябвало да се научи и върне още веднъж след дългата зимна пауза. Дупките и повредите по пътищата са спомагателна заплаха за мотоциклетистите, изключително в завоите, където са мъчно забележими. Още по-важно е да се кара по-спокойно при започване на сезона и да се държи газта под деликатен надзор.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР