Мотосезонът може да е започнал дъждовно, но много мотоциклетисти са

...
Мотосезонът може да е започнал дъждовно, но много мотоциклетисти са
Коментари Харесай

Мотоциклетната каска трябва да е безопасна и да пасва идеално

Мотосезонът може да е почнал дъждовно, само че доста мотоциклетисти са в последна подготовка за първото си турне за годината предвид на наближаващото пролетно време. В интерес на сигурността, защитното облекло и изключително каската би трябвало да бъдат деликатно тествани. Кога е нужна нова мотоциклетна каска и какво отличава една безвредна каска. Все още добра ли е или прекомерно остаряла?

Дали остарялата мотоциклетна каска към момента е подобаваща за този сезон, постоянно може да се види на пръв взор - изхабяване и скъсване в региона на устата, обезцветен полистирол, напукана или матирана подплата или порести гумени водачи са индикации, че се би трябвало да се замисли за нова каска Трябва, тъй като даже в случай че каската към момента е в съвършено положение извън, признаците на стареене от вътрешната страна могат доста да влошат вентилацията и комфорта при носене.

Ако единствено визьорът на каската е развален, той може да бъде заменен и не постоянно е нужна нова каска. Възрастта на мотоциклетната каска също дава напътствие дали е време за нова - даже и да не се виждат слаби места на пръв взор, умората на материала настава най-късно след 10 години. Препоръчва се нова покупка най-късно след пет до седем години, с цел да се обезпечи оптимална отбрана. Ако каската е била изпусната или носена при рухване от мотора, неотложно би трябвало да се закупи нова, защото настъпилата щета не постоянно е забележима.

Помислете преди закупуването на нова каска! Цената не би трябвало да бъде единственият аршин за взимане на решение при закупуване, само че тя дава първа индикация за качеството на мотоциклетната каска. Трябва да се възнамерява бюджет от най-малко 400 до 500 евро за добра мотоциклетна каска. Тестовият знак на ECE служи като спомагателна индикация за тествана за качество мотоциклетна каска: информацията " ECE-2205 " сега демонстрира, че каската дава отговор на най-новите критерии за тестване.

Съветът на експертите е да не се купува онлайн, защото не е ясно на какви въздействия и натоварвания може да е била изложена каската по време на превозване. Онлайн изследването, с цел да се запознаете с разнообразието от модели и ценови разлики, има смисъл, само че не замества визитата в профилиран магазин. Преди да извършите покупката, е добре персонално да тествате комфорта на носене на каска и да носите верния модел в магазина за най-малко 20 до 30 минути.

Ако желаете да закупите първата си мотоциклетна каска, би трябвало да определите размера й, преди да я купите - той се мери на височината на челото, тъкмо над ушите ви. Внимание - изпробването коя каска ви пасва в магазина е лъжливо - новите мотоциклетни каски в верния размер са извънредно стегнати първоначално. Това обаче е належащо от съображения за сигурност.

От позиция на сигурността стабилната външна обвивка е също доста значима. Външната обвивка от термореактивна пластмаса е за предпочитане пред термопластичния вид, който е по-чувствителен към UV светлина, заради по-голямата си устойчивост. Колкото по-дебела е вътрешната обвивка, толкоз по-добър е защитният резултат, заради което не се предлага прекомерно тясна вътрешна обвивка от полистирол.

Еднокомпонентните каски с цяло лице също оферират по-добра отбрана от модулните каски, защото пантите постоянно са по-уязвими при рухване. Най-ниското допустимо тегло също по този начин обезпечава повече комфорт и по-малко напрежение на врата при положение на случай - целесъобразни са леките мотоциклетни каски с сред 1000 и 1300 грама. Това покачва комфорта при дълги пътувания.

Забележка: Много производители на мотоциклетни каски са известни от моторните спортове. Тук би трябвало да се означи, че каските за моторни спортове, предопределени за водачи, не са подобаващи като каски за мотоциклетисти, защото тяхното поле на видимост на мотоциклета не е задоволително. Съветът тук е - откакто сте намерили каската, която желаете, може да си коства да опитате разнообразни модели със същия размер, с цел да намерите този, който ви пасва изключително добре.

Тъй като мострите постоянно се пробват от доста разнообразни хора, те към този момент могат да бъдат износени и затова по-малко сигурни. Каската би трябвало да бъде закупена нова в магазина и в истинската й опаковка.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР