Мотористите са изложени на по-голям риск от смъртоносно ПТП по

...
Мотористите са изложени на по-голям риск от смъртоносно ПТП по
Коментари Харесай

Пълнолунията крият смъртни опасности за...

Мотористите са изложени на по-голям риск от смъртоносно ПТП по време на пълнолуния, откриха учени. Проучването им обхванало смъртните случаи за интервал от 30 години във Англия, Съединени американски щати, Канада и Австралия. След това откривателите сравнили съдбовните произшествия по време на пълнолуние и в интервала една седмица преди и една седмица след тях.

Рисковете скачали още повече при Супер Луна, когато естественият сателит на Земята се намира на минимум разстояние от нашата планета, написа в. " Метро ". Изследователите стигнали до извода, че мотористите се разсейват от пълнолунията, които настъпват 12 пъти годишно, прецизира Нова телевизия.

Официалните регистри на Съединени американски щати свидетелстват за 4494 съдбовни случая с мотористи по време на 494 пълнолуния, които са били следени в интервала от 1975 до 2014 година. Това прави по 9,1 смъртни случая на нощ. При останалите 988 нощи, в които Луната не е била цялостна, са били регистрирани 8535 случая, което прави по 8,64 на нощ.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР