Моторист загина в неделя сутринта при катастрофа, в която участва

...
Моторист загина в неделя сутринта при катастрофа, в която участва
Коментари Харесай

Обрат! Свидетели на касапницата с кмета на Костинрод посочиха виновника за смъртта на моториста

Моторист почина в неделя сутринта при злополука, в която взе участие и кметът на Костинброд. Трайко Младенов е свикан да се яви в прокуратурата, където се чака да бъде притеглен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност, оповестява Нова телевизия.

Тази заран на мястото на случая се събраха близо 50 души близки и родственици на починалия моторист. Версиите за случилото се на близкия на починалия и на кмета на Костинброд се разминават доста.

„ Кметът направи противоположен завой от последна дясна лента и се удари в моториста. Кметът е отговорен, тъй като направи неразрешен противоположен завой. Игнат може да е карал с малко превишена скорост, само че е карал в лявото платно”, каза” очевидецът на случая Марио Манов.

Младенов изясни, че леко е потърпевш при случая и има натъртвания.

„ Не съм правил противоположен завой. Влязох в лявата лента. Не мога да кажа с каква скорост е карал мотористът. При състояние, че колата е изцяло смачкана, допускам, че с много огромна скорост. Предполагам, че аз карах в рестриктивните мерки, карах постепенно, бях с още хора в колата. Винаги съм бил деликатен лидер. Факт е, че, влизайки в лявата лента, въобще, гледайки в огледалото за назад виждане, не видях моторист, което значи, че скоростта е била огромна. Имам разтягания и напън от колана и въздушните възглавници”, изясни кметът Трайко Младенов.

"Не одобрявам това, което споделя кметът. Не може да има четири разнообразни изказвания ", сподели другар на починалия Игнат.

Според други очевидци, представени от "Телеграф ", мотористът в случай че му е било отнето преимуществото, даже и да е бил с най-голям клас екипировка, отново не е имал късмет да оцелее при конфликт с колата поради настъпващите разкъсвания на вътрешни органи, Разследващи допуснаха, че най-вероятно мотористът се е движил с прекомерно висока скорост, а водачът на колата е лишил преимуществото, написа "Телеграф ".

От Софийската окръжна прокуратура оповестиха, че е издадено разпореждане за привличането на кмета на Костинброд в качеството му на обвинен. Младенов е свикан през днешния ден в 14 часа за връчване на постановлението.

Според данни на „ Пътна полиция” обаче Игнат не е имал брошура Категория А за ръководство на мотор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР