Мотивите за ветото на президента са напълно аргументирани, но позицията

...
Мотивите за ветото на президента са напълно аргументирани, но позицията
Коментари Харесай

Шизофренична е позицията на президента по антикорпционния закон, според Христо Иванов

Мотивите за ветото на президента са изцяло аргументирани, само че позицията му е изначално шизофренична, тъй като той продължава да не може да осъзнае огромния метафизичен проблем на този закон. Това разяснява пред БНР водачът на ”Да, България ” Христо Иванов във връзка оповестеното от президента несъгласие върху признатия преди Нова година антикорупционен закон.
Големият метафизичен проблем на този закон е, че с цел да охраняваме корупционното статукво, би трябвало да има реплика на ограничения за битка с корупцията и този закон изначално е една такава реплика, в която и Българска социалистическа партия, и президентът се включиха, счита някогашният правосъден министър.

По думите на ръководителя на " Да, България " страната ни има антикорупционен орган и този орган се назовава прокуратура, " тъй като корупцията е закононарушение и тя се преследва главно със средствата на наказателното произвеждане, чийто стопанин и съществена мощ е държавното обвиняване – прокуратурата ".

" За да борим корупцията дейно, би трябвало да имаме промяна на прокуратурата, тъй че тя да се трансформира в дейно средство за битка с корупцията, до момента в който сега българската прокуратура освен не се бори с корупцията, а тя е източник на корупция, в случай че би трябвало да изтъквам ръководителя на Венецианската комисия ", счита Иванов.

По думите му парадоксът е, че " с цел да охраняваме това корупционно статукво, с цел да не пипаме неговия институционален пиедестал, вършим една реплика. Тази реплика рискува да се трансформира в “бухалка от ново потомство ". Това е извънредно рисков закон, счита Иванов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР