Мотивите за искането на президента и на главния прокурор за

...
Мотивите за искането на президента и на главния прокурор за
Коментари Харесай

Депутат от БСП: С частната охрана ще се контролира политическия живот по места

Мотивите за настояването на президента и на основния прокурор за оповестяването за противоконституционни на текстове от Закона за частната охранителна активност са основателни и са залегнали в Конституцията, защото там сигурността се разпорежда на Министерски съвет чрез Министерство на вътрешните работи. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Тодор Байчев, написа novini.bg.

Прехвърлянето на тези отговорностти е една абдикация от сигурността. Държавата би трябвало да обезпечава идентична сигурност както в огромните, по този начин и в дребните обитаеми места, съобщи Байчев.

Общественият ред и сигурност е един от фундаментите, върху които действа обществото, по тази причина не може този ред да премине в ръцете на някакви неразбираеми субекти. В Закона за частната охранителна активност не са написани ясно параметрите за активността. Например, няма критерии, по които да е ясно по какъв начин ще се ревизира самоличността на жителите, уточни социалистът.

С тези текстове в Закона за частната охранителна активност се основават се условия за една корупционна среда. Частната защита на обитаеми места приказва за разпад на държавността. По този метод страната ще се феодализира. В тези обитаеми места охранителните компании ще управляват политическия живот, което е рисково, акцентира Тодор Байчев.

Трябва да стане ясно кой от дваната министър председатели лъже. Борисов сподели, че са му предадени данни от Бабиш, а той споделя, че не е давал нищо на Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР