Мотивите, които съобщи Корнелия Нинова за уволнението ми, нямат нищо

...
Мотивите, които съобщи Корнелия Нинова за уволнението ми, нямат нищо
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Мотивите на Нинова за уволнението ми нямат общо с действителността


Мотивите, които заяви Корнелия Нинова за уволнението ми, нямат нищо общо с действителността. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ отстраненият началник на борда на ВМЗ-Сопот Никола Стоянов.

Той добави, че е определен с конкурс, стартирал по времето на Кирил Петков и има мандат до април 2026 година

„ Ноември месец, когато постъпихме, заводът мъчно събираше пари за заплати, защото последните години са били тежки за бизнеса. И със сериозната работа от този съвет успяхме единствено до 15 декември да подпишем контракти за 102 милиона лв. в много тежка тогава обстановка. Търсенето не беше толкоз мощно “, заяви Стоянов.

Той добави, че в този бизнес минава известно време сред сключване на договорите и това парите да влязат в предприятието.

„ Тоест от една страна имаше светлина в тунела, защото имахме контракти, предприятието беше натоварено, работеше. От друга страна към момента нямаше пари “, изясни Никола Стоянов.

По думите му положението на ВМЗ-Сопот сега е най-хубавото от последните 20 години.

Задълженията сме ги понижили с 35 милиона най-малко. Погасихме заем към ДКК, който е към ББР, тъкмо противоположното на това, което твърди Нинова, сподели Никола Стоянов.

„ Загубата от 1,64 е единственото тъкмо число във всички мнения на Корнелия Нинова. Причината е, че това е счетоводна загуба, защото задатъците не се осчетоводяват. За това време са влезнали към 150-200 млн. в завода, само че те са осчетоводени като задатъци и счетоводно те не се осчетоводяват като облага. Минава почти към 6 месеца от поръчка до експорт на изделията, тъй че да си получим парите и тогава да се осчетоводи договорът и по тази причина, макар положителните резултати, финансово и счетоводно, те идват малко по-късно “, сподели още Стоянов.

Той добави, че предприятието е в цветущо финансово положение, има и стратегия за рационализация.

Целия диалог гледайте във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР