Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров

...
Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров
Коментари Харесай

Радев за исканата оставка на Петър Тодоров: В МВР се провежда тотална чистка

" Мотивите към предлагането за премахване на основен комисар Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи са напълно политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Посочените причини за неналичието на организация и надзор върху дейностите на Министерство на вътрешните работи са в остро несъгласие с Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година на самото Министерство на вътрешните работи. В личните си отчети Министерство на вътрешните работи регистрира по-добри резултати и във връзка с записаните, и при разкритите закононарушения ".

Това се споделя в позиция на президентската институция по отношение на предложение за освобождение на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, оповестена от прессекретариата на президента.

" Искането за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи обаче изцяло се припокрива със записа на партийното заседание на „ Продължаваме промяната “ от месец май т.г., в което уволненията в системата за сигурност са стимулирани с задачата „ локалните избори ще са с наше Министерство на вътрешните работи “.

Българските жители и медиите могат да изискат и да се срещнат с Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година, в които професионалната активност на институцията е оценена въз основата на съответни данни и статистически индикатори. Така те ще могат сами да преценяват каква е същинската причина за настояването за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

Държавният глава смята, че освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи в този миг ще обслужи само ползи, разнообразни от публичните ", написа още в позицията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР