Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров

...
Мотивите към предложението за отстраняване на главен комисар Петър Тодоров
Коментари Харесай

Радев: Мотивите за поисканата оставка на Петър Тодоров са изцяло политически

Мотивите към предлагането за премахване на основен комисар Петър Тодоров от поста основен секретар на Министерство на вътрешните работи са напълно политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Това се споделя в известие от пресцентъра на Президентството по отношение на поисканата оставка на Тодоров.

Посочените причини за неналичието на организация и надзор върху дейностите на Министерство на вътрешните работи са в остро несъгласие с Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година на самото Министерство на вътрешните работи.

В известието се споделя, че в личните си отчети Министерство на вътрешните работи регистрира по-добри резултати и във връзка с записаните, и при разкритите закононарушения. Искането за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи обаче изцяло се припокрива със записа на партийното заседание на „ Продължаваме промяната “ от месец май т.г., в което уволненията в системата за сигурност са стимулирани с задачата „ локалните избори ще са с наше Министерство на вътрешните работи “.

Българските жители и могат да изискат и да се срещнат с Докладите за активността на Министерство на вътрешните работи за 2022 година и първото полугодие на 2023 година, в които професионалната активност на институцията е оценена въз основата на съответни данни и статистически индикатори. Така те ще могат сами да преценяват каква е същинската причина за настояването за премахване на основния секретар на Министерство на вътрешните работи ", е споделя още в известието.

В позицията се написа още, че президентът Румен Радев смята, че освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи в този миг ще обслужи само ползи, разнообразни от публичните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР