Мотивът за убийството на 72-годишната Екатерина Каферинова във Велинград е

...
Мотивът за убийството на 72-годишната Екатерина Каферинова във Велинград е
Коментари Харесай

Общинската съветничка от Велинград е била удушена след скандал за голяма сума пари

Мотивът за убийството на 72-годишната Екатерина Каферинова във Велинград е напълно личен; изключени са всевъзможни политически детайли в закононарушението. Общинската съветничка била удушена след скандал за огромна сума пари, която тя трябвало да върне. Това съобщи на конференция през днешния ден наблюдаващият прокурор по делото Паун Савов.
Още по темата
Каферинова беше заместник-председател на Общинския съвет във Велинград и дълготраен общински консултант.

Прокурорът посочи, че жертвата и причинителят са се познавали от дълги години и в избран интервал са живели на фамилни начала, а след раздялата си са поддържали " относително положителни връзки ".

Мъжът е живеел в друго обитаемо място и е пристигнал в дома на Каферинова във връзка на рождения ѝ ден. Двамата са имали финансови връзки и такива, свързани с недвижими парцели, уточни Савов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че на 28 август вечерта сред двамата е зародил скандал, при който мъжът е претендирал да му бъде върната огромна сума, която през годините той бил дал. Точният размер на сумата следва да бъде конкретизиран в хода на следствието, добави Паун Савов.

Първоначалните данни демонстрират, че Екатерина Каферинова е била удушена.

Извършителят самичък е подал сигнал на телефон 112. Той е оказал подпомагане на проверяващите органи.

72- годишният мъж е арестуван за 24 часа в ареста. Днес следва да му бъде повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране и да му бъде наложена непрекъсната мярка " задържане под стража ".

Наказанието за сходно предстъпление е от 10 до 20 години отнемане от независимост, напомни прокурор Савов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР