МОСВ обяви конкурси за нови директори на Регионални инспекции по

...
МОСВ обяви конкурси за нови директори на Регионални инспекции по
Коментари Харесай

МОСВ провежда конкурси за нови регионални директори

МОСВ разгласи състезания за нови шефове на Регионални инспекции по околната среда и водите (РИОСВ), Басейнови дирекции и на един от националните паркове.

До 9 май е срокът за подаване на документи от претендентите за шефове на Регионална инспекция за опазване на околната среда в Плевен, Стара Загора и Шумен. В процедура е и конкурс за ръководители на инспекциите в Хасково и Бургас, както и на Дирекция “Национален парк „ Централен Балкан “ (Габрово), за които се чакат резултатите от избора на комисиите.

Сред главните условия към претендентите за ръководители на инспекциите е да показват идея за използване на политиката по ръководство и надзор в запазване на околната среда на районно равнище, а за „ Централен Балкан “ – за предпазените територии. Окончателният избор ще е след изявление. За заемане на всяка от позициите условията са най-малко 3 години на управителна служба и/или 7 години опит в региона на разбори, ръководство, мониторинг и надзор.

В момента шефовете на петте екоинспекции са назначени на срочен трудов контракт до провеждането на конкурс, а ръководителят на националния парк е изпълняващ длъжността.

Обявени са състезания и за ръководители на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ – Пловдив, Басейнова дирекция „ Западнобеломорски регион “ – Благоевград и Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ – Плевен. Срокът за подаване на документи е 16 май, като е належащо претендентите да показват идея на тематика „ Прилагане на политиката по ръководство на водите на национално, басейново и районно равнище – ръководство, запазване и надзор ”.

Повече информация – на
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР