Мостът, който свързва Русия с Крим, е бил частично отворен

...
Мостът, който свързва Русия с Крим, е бил частично отворен
Коментари Харесай

След атаката: Кримският мост е частично отворен за автомобили

Мостът , който свързва Русия с Крим , е бил отчасти отворен единствено ден откакто беше нападнат , заяви съветското държавно управление. Превозните средства могат да употребяват едната лента на моста през Керченския пролив, заяви чиновник, публикувайки клипове, предава „ BBC “.

При нападението е била убита двойка , а щерка им е потърпевша . За него Русия упреква дронове , изстреляни от Украйна . Атаката идва на фона на отхвърли на съветските управляващи да продължат договорката за експорт на зърно от украинските пристанища.

Осъждайки нападението против моста като терористичен акт против извънредно значима транспортна връзка, съветският президент Владимир Путин даде обещание съветската войска да й отговори. След това увещание през миналата нощ Украйна беше атакувана от вълна от съветски ракети – в това число и пристанището в Одеса , като отломките от ракети нанесоха вреди по него и частни парцели, разкриват от пресцентъра на държавната администрация.

Вицепремиерът на Русия Марат Хуснулин разгласява видео на Кримския мост, на което се вижда по какъв начин коли минават по него през нощта . Той показа, че се надява двупосочното придвижване да бъде възобновено доникъде на септември.

Руското министерство на превоза споделя, че опорите на моста не са били развалени при офанзивата.

Припомняме, че Керченският мост беше открит през 2018 година и разрешава автомобилно и железопътно пътешестване сред Русия и Крим – украинска територия, анексирана от Русия през 2014 година след интернационално незачитан референдум . Успоредната железопътна линия на моста наподобява не е развалена .

Украйна не е удостоверила публично , че е направила офанзивата, само че източник от нейната работа за сигурност сподели на „ BBC Russian “, че стои зад нея и че са били употребявани водни дронове . Все още „ BBC “ не е видяла никакви доказателства, които да удостоверяват тази информация.

Мостът е значим маршрут за доставяне за съветските сили , окупиращи елементи от Южна Украйна, откогато нахлуха в страната на 24 февруари предходната година.

Новата офанзива е втората огромна такава на Керченския мост през последната година. През октомври предходната година мостът беше отчасти затворен след нахлуване и изцяло отворен – през февруари .

Говорителят на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна Украйна , че нападна Керченския мост с „ директното присъединяване “ на Обединеното кралство и Съединени американски щати , само че не даде доказателства в поддръжка на изказванията.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че няма връзка сред случая и решението на Русия да спре присъединяване си в договорка, позволяваща на Украйна да транспортира зърно през Черно море.

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш разяснява, че стотици милиони хора, изправени пред апетит по света , ще „ платят цената “ за отдръпването на Русия от договорката. Той даде обещание Организация на обединените нации да продължи да поставя старания за „ улеснение на безпрепятствения достъп “ до международните пазари на храни и торове от Украйна и Русия.

Координаторът на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби упрекна Русия, че е възобновила „ ефикасна обсада на украинските пристанища “.

„ Русия ще бъде напълно и само виновна за следствията от този боен акт на експанзия “, сподели той в понеделник. „ Наистина, ние към този момент виждаме скок в международните цени на пшеницата, царевицата и соята тъкмо през днешния ден вследствие на прекъсването на Русия. “

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба съобщи, че решението на Русия е почтено за съжалени: „ Призовавам всички държави-членки на Организация на обединените нации твърдо да изискат Русия да възобнови добросъвестно присъединяване си в договорката и да спре своите „ игри на глада. Русия би трябвало да държи политиката надалеч от световната продоволствена сигурност. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР