Мостът е затворен за движение и са осигурени обходни маршрути

...
Мостът е затворен за движение и са осигурени обходни маршрути
Коментари Харесай

Два месеца след наводнението в Царево пропадна още един мост

Мостът е затворен за придвижване и са обезпечени обходни направления - както за квартал " Василико ", по този начин и за региона на плаж Нестинарка.

" Разпоредил съм проучване на моста, с цел да се реши дали предстои на подсилване или се нуждае от много по-сериозен ремонт. Утре идват експерти - мостови инженери. Ще се реши дали ремонтът можем да го правим със средства на общината или се касае още веднъж за много по-сериозен ремонт ", съобщи за Българска телеграфна агенция Киров.

" Причината за пропадането на моста евентуално е обвързвана с бедствието от септември, поради подкопаване в основата. Тогава част от моста също пропадна, само че беше нормализирана. Тук вали от два дни. Причината евентуално е и придошлата вода от реката в този момент. Като цяло ситуацията на територията на община Царево е умерено. Водите на язовирите са в норма. Знаете, че те са със скъсани, компрометирани стени, следим ги непрестанно. Засега нямаме някакъв общоприет проблем с злополучие или наводняване ", изясни Киров.

Достъпът до региона на плаж Нестинарка се реализира през разклона за село Бродилово. Достъпът до квартал " Василико " се реализира през две пътни връзки - за базата на Тракийския университет и до Противопожарна работа в Царево.

" Другите мостове, които бяха разрушени през септември - тези дни започваме работа по тяхното възобновяване. Миналата седмица получихме средствата, които ни бяха отпуснати за бедствието ", поясни още кметът.

През септември значителни дъждове провокираха съществени наводнения в община Царево. Бяха срутени няколко моста. Придошлите води взеха четири жертви - двама мъже и две дами.

Община Царево

Община Царево
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР