Москва засилва взаимодействието си с държавите от Черния континент на

...
Москва засилва взаимодействието си с държавите от Черния континент на
Коментари Харесай

Africa intelligence: Антируските санкции ускориха сближаването на Москва с африканските страни

Москва ускорява взаимоотношението си с страните от Черния континент на фона на опитите на груповия Запад да провежда интернационална обсада на Русия. Това оповестява изданието Africa Intelligence.

Според известия в медиите заместник-министърът на външните работи на Руската федерация за Африка и Близкия изток Михаил Богданов възнамерява да обиколи четири страни в континента: Гвинея, Мали, Того и Бенин. В същото време публицистите акцентират, че позициите на Кремъл са най-силни във взаимоотношението с преходното държавно управление в Бамако.

„ В началото на март министърът на защитата Садио Камара посети Москва, където с изключение на въпросите за сигурността може да са били разисквани и вероятностите за създаване на златни мини “, означиха сътрудници на Africa intelligence.

Основната тематика на визитата на Богданов в четирите африкански столици може да е работата със съдружниците и укрепването на външните връзки. Лидерите на републиките се притесняват, че поради спецоперацията може да стартират спирания в доставките на зърно и горива, само че това надали ще се случи. Контрасанкциите на Руската федерация засягат единствено тези сили, които са въвели ограничаващи ограничения против Москва.

Една от най-значимите точки в дневния ред на съветското външно министерство може да бъде съдействието с Гвинея, където оперира Rusal Group, международен производител на боксити. Обемът на вноса от страната през 2021 година възлиза на 102,2 милиона $. Държавният златодобивен бранш също зависи от Кремъл, защото втората по величина мина Lefa е благосъстоятелност на Nordgold.

По-рано стана известно, че африканските военни желаят да се включат в съветската интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна. Така армиите на Черния континент имат намерение да поддържат главния съдружник.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР