Москва започна ваксинацията срещу новия коронавирус, инжекциите със Спутник V

...
Москва започна ваксинацията срещу новия коронавирус, инжекциите със Спутник V
Коментари Харесай

Русия започна първата програма за ваксинация срещу COVID-19

Москва стартира имунизацията против новия ковид, инжекциите със " Спутник V " се слагат в 70 клиники, съобщи Ройтерс.

Това е първата в страната акция за имунизация против COVID-19, акцентира работната група. Според нея създадената в Русия ваксина ще бъде налична първо за лекарите и другите медицински чиновници, учителите и обществените чиновници, които те са изложени на най-голям риск от заразяване, посочи Българска телеграфна агенция. За предпочитаните групи имунизацията ще бъде безвъзмездна.

В съветската столица, която е епицентър на заболяването в страната, бяха регистрирани 7993 нови случая. В началото на септември дневният брой на новозаразените беше понижен до към 700 души.

Лицата над 60 години, страдащите от избрани болести, бременните дами и прекаралите заболяване на дихателните пътища през последните две седмици не могат да бъдат имунизирани.

Стотици дози ваксина против новия ковид бяха доставени и на танковата войска на съветския Западен боен окръг, съобщи ТАСС. На първо място ще бъде имунизиран командния състав, медиците, работещи със инфектирани от ковид и персоналният състав, носещ бойни наряди.

/24 часа

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР