Москва твърди, че в Украйна се подготвя атака с т.нар.

...
Москва твърди, че в Украйна се подготвя атака с т.нар.
Коментари Харесай

Какво представлява мръсната бомба за която Русия заговори

Москва твърди, че в Украйна се приготвя офанзива с така наречен " мръсна бомба " . Но какво всъщност представлява тя?

" Това са бомби, които се употребяват за радиоактивно замърсяване. Обикновени снаряди, които са цялостни с радиоактивни и химически детайли. Използват се за заразяване. Това е в ниска степен оръжие за всеобщо поразяване и дълговременни вреди ", сподели журналистът Валерий Тодоров в ефира на

Според него Русия подхваща контраофанзива за слуховете за радиоактивен удар и така желае да принуди Украйна да договаря.

" Израел продължава да отхвърля настояванията за оръжия, само че може би е предоставила програмен продукт. Зимата затруднява прикритията и предислоцирането на съветските войски, по тази причина се допуска, че ще има по-масирани и далекобойни удари ", съобщи Тодоров.

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев уточни, че " мръсната бомба " резервира инфраструктурата, само че поразява хората.

" Путин още веднъж ще се опита да употребява зимните месеци за напън освен върху Украйна, само че и върху Европа посредством енергетиката ", счита той. 

По думите му е доста евентуално Москва да си служи с провокация - да се упрекна Украйна, че прави нахлуване на някоя АЕЦ или че се стреми да превземе Херсон.

" Това е напълно в изрече на Кремъл, тъй като търсят опрощение за протичащото се в Източна Украйна. Русия търси и разговор със Запада. Те не развиха системата си за дронове, по тази причина употребяват иранските, които се употребяват за самоубийствени офанзиви ", разяснява Керемедчиев. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР