Москва трябва бързо да свиква с войната, която ще се

...
Москва трябва бързо да свиква с войната, която ще се
Коментари Харесай

Киев: Москва да свиква с дроновете, войната се връща при своите подпалвачи

Москва би трябвало бързо да привиква с войната, която ще се върне на територията на своите подпалвачи и ще си събира задълженията, съобщи в Киев Михайло Подоляк – консултант на президентския офис на Украйна, представен от БНР.

По думите му, всичко, което занапред ще се случва в Русия, е справедлив исторически развой.

Същевременно по-рано Подоляк опроверга изказванията на съветското министерство на защитата, че е осуетило опит на Украйна да нападна с безпилотни катери съветски цивилен плавателни съдове в Черно море.

Днес държавен комплекс в Москва беше ударен от дрон - за повторно в границите на два дни. От президентството в Киев обявиха, че ще има още дронове и войната ще се реалокира на съветска територия.

Москва твърди, противовъздушните системи са свалили през нощта няколко дрона в региона на Москва. По думите на кмета на Сергей Собянин един от тях се е врязал във високата бизнес постройка " Москва сити ", която беше атакувана и в неделя. Повредена е фасадата на постройката на 21-ия етаж, изпочупени са стъкла. Няма потърпевши. В постройката се намират офиси на три министерства.

Трудно е да бъдат проследени такива дронове, те са мудни, само че могат да изминат големи дистанции, отбелязва специалист пред Би Би Си.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че съветската столица е застрашена: " Наистина съществува заплаха и тя е явна, само че се подхващат ограничения. От експертна позиция коментар по въпроса могат да вършат единствено военните. "

По-рано Украйна заяви за съветско нахлуване с дронове против цивилни обекти в Харков.
При обстрел на болница в южния град Херсон през днешния ден е умрял доктор, а здравна сестра е ранена.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР