Москва смята, че може да разруши Европейския съюз и че ...

Москва смята, че може да разруши Европейския съюз и че

Бивш служител на МИ-6: Русия смята, че може да разруши ЕС

Москва счита, че може да унищожи Европейския съюз и че Русия е реална опасност за блока. Бомбата хвърли някогашният чиновник на английското външно разузнаване МИ-6 Кристофър Стийл в извънредно изявление за "Скай нюз ".
По думите му съветското управление счита, че е „ във война “ с Англия и че съветската неприязън към Запада се засилва от ден на ден.
Кристофър Стийл, създателят на прочутото досие за Доналд Тръмп, който приказва за първи път за медия след публикуването му, съобщи, че Кремъл уверен, че е във война с Англия и нейните съдружници, само че Лондон не регистрира действително опасността. Бившият разузнавач настоява още, че разполага с доказателства за враждебното отношение на Русия против Англия, в това число по време на референдума за Брекзит.
Става дума за приходи от мръсни пари на Острова и вложението им в стратегически промишлености и опити за финансиране на акции преди референдума за Брекзит и референдума за самостоятелност на Шотландия.
Кристофър Стийл, който е работил за тайните служби в протежение на 20 години, в това число в английското посолство в Москва, е смятан за един от най-положителните английски специалисти за Русия.
Той показа пред „ Скай нюз “, че по време на отмора със брачната половинка му на Карибските острови към 18 месеца, откакто името му се появява като създател на досието за Тръмп, е получил явен знак от съветското разузнаване, че е наблюдаван и предизвестен, че не може да се укрие.

Източник: bulnews.bg