Москва ще реагира на евентуално решение на ЕС да изпрати

...
Москва ще реагира на евентуално решение на ЕС да изпрати
Коментари Харесай

Кремъл с нови заплахи: Ще отвърнем, ако ЕС изпрати замразените активи на Украйна

„ Москва ще реагира на вероятно решение на Европейски Съюз да изпрати облагите от замразените средства на Русия в Украйна “.

Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, съобщи ТАСС.

" Европейците знаят, че ние ще отговорим на това. Може да ни отнеме десетилетия, само че няма да го премълчим ", добави Песков.

Той уточни, че в случай че Европа се реши на сходна стъпка, това значи, че ще унищожи личната си капиталова прелест и основите на комерсиалното право. `

" Ако нарушат правилото един път, незабавно ще получат реакция от страна на вложителите и ще навредят на имиджа, който са изграждали в продължение на десетилетия. Казано по-просто, Европейски Съюз ще се простреля в крака``, сподели представителят.

Миналата седмица водачите на Европейски Съюз обявиха, че блокът може да употребява приходите от замразените съветски активи, с цел да помогне на Украйна в границите на няколко месеца като част от проект, който включва закупуване на оръжия за Киев.

От началото на войната в Украйна държавите-членки на Европейски Съюз, и страните от Г-7 замразиха към половината от валутните запаси на Русия в размер на към 300 милиарда евро, като към 200 милиарда евро се намират в Европейски Съюз, основно в сметките на белгийската компания, която дава финансови услуги Euroclear.

Европейската централна банка предизвести, че изпращането на средства от замразените съветски активи към Украйна може да съставлява дълготраен риск за репутацията на европейската валута, и прикани за различен метод за финансиране на Киев./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР