Москва ще продължи да спазва количествените ограничения на стратегическите нападателни

...
Москва ще продължи да спазва количествените ограничения на стратегическите нападателни
Коментари Харесай

Москва твърди, че ще продължи да спазва ограничения на стратегическите нападателни оръжия

Москва ще продължи да съблюдава количествените ограничавания на стратегическите нападателни оръжия макар преустановяването на действието на контракта СТАРТ, съобщи съветското външно министерство, представено от БНР.

Целта е да се поддържа в задоволителна степен предвидимостта и стабилността в ракетно-ядрената сфера в границите на виталния цикъл на Договора, се споделя в изказване на министерството.

В документа се показва още, че подновяването на действието на контракта зависи от Вашингтон, който би трябвало да покаже политическа воля за обща деескалация.

По-рано през днешния ден президентът Владимир Путин разгласи в своето годишно обръщение към Федералното заседание, че Руската федерация прекратява присъединяване си в Договора за стратегическите нападателни оръжия, отбелязвайки, че освен Съединените щати, с които е подписан този контракт, само че и други страни от НАТО като Франция и Англия също имат нуклеарни арсенали.

Междувременно Франция приканва Русия да съблюдава съглашението от 3 януари 2022 година сред петте нуклеарни сили за попречване на нуклеарна война.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР