Май си отива много дъждовен и леко хладен. От петък

...
Май си отива много дъждовен и леко хладен. От петък
Коментари Харесай

Георги Рачев: Май си отива много дъждовен, от петък ще става много топло

„ Май си отива доста дъждовен и леко студен. От петък ще става още по-топло. До 10 юни ще ни стане напълно топло “, предвижда пред бТВ климатологът проф. Георги Рачев.

„ В Париж, Лондон и Берлин ще е хладно. При нас ще е доста горещо. В събота и в неделя ще имаме над 30 градуса. Интересен е фактът, че минималните температури, които до момента бяха 13-14 градуса, в този момент ще отскочат до 16 “, добави той.

В София на 1 юни оптималната температура ще е 27 градуса, а в неделя – 30 градуса. В сряда и четвъртък, 29 и 30 май, ще има купесто-дъждовна облачност.

От 3 юни в продължение на цяла седмица в Сандански температурите ще са над 30 градуса. Минималните температури ще бъдат 20 градуса.

„ Пловдив демонстрира забавна наклонност. Хем е топло, хем превалява. Няма да ги има ниските утринни температури, които са присъщи за пролетта. Идват 18-19 градуса, които са си при типичното лято. Има опция за градушки, само че те се предвиждат от през днешния ден за на следващия ден “, посочи климатологът.

Температурата на морската вода гони 20 градуса. Във Варна оптималните температури от 31 май до 9 юни ще бъдат сред 25 и 28 градуса.

„ Напълно допустимо е сезонът да стартира. Особено в обедните часови. Слънцето единствено след 20 дни ще доближи своя зенит, най-високата си точка, и ще бъде доста мощно “, добави проф. Георги Рачев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР