Москва ще поеме контрола върху проекта за добив на петрол

...
Москва ще поеме контрола върху проекта за добив на петрол
Коментари Харесай

Русия ще поеме контрола и над Сахалин 1

Москва ще поеме контрола върху плана за рандеман на нефт и газ " Сахалин 1 " в съветския отдалечен изток. Това заяви Ройтерс, цитирайки ръководителя на комисията по енергетика в съветската Държавна дума Павел Завални. Това е очевидната последваща стъпка, съобщи съветският народен представител.

Изказването му идва на фона на подписания през предходната седмица декрет на съветския президент Владимир Путин за прехвърлянето на съветско дружество на правата по петролно-газовия план " Сахалин 2 ", позициониран до " Сахалин-1 ", напомня осведомителната организация.

На фона на глобите бяхме принудени да вземем решение да променим плана " Сахалин 2 " от режим на съглашение за шерване на производството (с частни компании - бел. р.) към включването му към юрисдикцията на Кремъл, сподели Завални, след което добави: " Очевидно същото ще се случи и със Сахалин 1 ".

" Когато се вкарват наказания, когато фирмите на процедура не могат да вземат участие интензивно в даден план, това основава разнообразни опасности за нас и ние сме принудени да вземем сходни решения ", изясни той.

Въпреки това представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи пред кореспонденти, че към момента не е взето решение за ориста на " Сахалин 1 ".

В плана " Сахалин 1 " участваха четири компании: съветската " Роснефт ", американският енергиен колос " ЕксънМобил " (ExxonMobil), японският консорциум за развиване на нефт и газ на Сахалин (SODECO), както и индийския консорциум за нефт и природен газ (ONGC). През март " ЕксънМобил " обаче разгласи, че ще се отдръпна от съветския план поради почналата война в Украйна.

Японското държавно управление събира информация, с цел да удостовери желанията на Москва по отношение на плана " Сахалин 1 ", сподели представител на японското министерство на промишлеността.

По-рано през днешния ден съветският вицепремиер Юрий Трутнев, представен от ТАСС, заяви, че добивът на нефт от " Сахалин 1 " е понижен до едвам 10 000 барела дневно спрямо нормалните 220 000 барела дневно. Трутнев, който е и президентски делегат за Далекоизточния федерален окръг, изясни фрапантния спад с " наложените ограничавания ", визирайки глобите на Запада против Русия.

Той също по този начин означи, че намаляването на производството се отразява на бюджета на Сахалинска област, както и на положението на стопанската система на целия Далечен изток и Русия като цяло. В разследване на понижения рандеман " през 2023 година ще бъдат изгубени до 38 милиарда рубли (600 милиона долара). Това е 26 на 100 от личните доходи на района през 2022 година ", добави съветският вицепремиер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР