Москва ще отговори остро на терористичните атаки, организирани от украинските

...
Москва ще отговори остро на терористичните атаки, организирани от украинските
Коментари Харесай

Путин заплаши Украйна с твърд отговор, ако атаките продължат

Москва ще отговори остро на терористичните офанзиви, проведени от украинските управляващи на съветска територия, съобщи съветският президент Владимир Путин на съвещание на Съвета за сигурност.

Държавният глава акцентира, че зад гърмежа на Кримския мост стои режимът в Киев.

" Данните от съдебномедицинските и други експертизи, както и оперативната информация демонстрират, че детонацията на 8 октомври е терористичен акт. Терористична офанзива, ориентирана към заличаване на гражданската сериозна инфраструктура на Русия. Очевидно е също, че клиентите, уредниците и причинителите на терористичната офанзива са украинските специфични служби “, сподели Путин.

Освен това съветският водач упрекна Украйна в актове на нуклеарен тероризъм - обстрел на АЕЦ Запорожие и опити за бойкот на АЕЦ Курск.

" Специалните служби на Украйна също направиха три терористични офанзиви против Курската АЕЦ на Русия, като неведнъж подкопаваха високоволтовите линии на електроцентралата. В резултат на третата такава офанзива бяха развалени три такива линии едновременно. взетите ограничения, повредата е отстранена в най-кратък период, никакви съществени последици няма “, сподели той.

Руският водач приказва и за опитите на украинските управляващи да взривят един от секторите на газопреносната система " Турски поток ".

" Киевският режим с дейностите си в действителност се изравни с интернационалните терористични групировки, с най-омразните групи. Просто е невероятно сходни закононарушения да бъдат оставени без отговор ", акцентира Путин.

Президентът сподели още, че съветските войски са нанесли мощен удар по енергетиката, военното командване и информационните уреди в Украйна.

" Ако опитите за осъществяване на терористични офанзиви на наша територия продължат, отговорите на Русия ще бъдат твърди и по мащаб ще дават отговор на равнището на заканите от страна на Руската федерация. Никой не би трябвало да се съмнява в това ", заключи президентът.

Украинските медии в понеделник сутринта започнаха да оповестяват за детонации в Киев и Киевска област, в Харков, Одеса, Днепропетровск, Лвов и Лвовска област, Ивано-Франковска, Тернополска, Хмелницка, Конотопска, Ровненска и Полтавска области също паднаха под ракетни офанзиви. Освен това кабинетът на Зеленски заяви за офанзиви против енергийни уреди в Запорожие, Виница, Суми и Житомир. Президентът на Украйна сподели, че въздушното нахлуване не стихва в цяла Украйна, има ракетни попадения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР