Москва ще обърне голямо внимание на развитието на събитията относно

...
Москва ще обърне голямо внимание на развитието на събитията относно
Коментари Харесай

Песков: Предоставянето на Украйна на статут на кандидат за ЕС ще изисква повишено внимание от страна на Русия

Москва ще обърне огромно внимание на развиването на събитията по отношение на възможното даване на статут на претендент на Украйна за присъединение към Европейския съюз. Това сподели пред публицисти прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, предава ТАСС.

„ Това, несъмнено, изисква нашето нараснало внимание, тъй като всички знаем за активизирането на полемиките в Европа по тематиката за подсилване на отбранителния съставен елемент на Европейския съюз – военният, отбранителният й съставен елемент за сигурност “, сподели представителят на Кремъл. Той означи, че в Европейския съюз " се ​​извършват разнообразни трансформации ", които изискват внимание.

На 17 юни Европейската комисия би трябвало да формулира рекомендация за даване на Киев на статут на претендент за участие в Европейски Съюз, която държавните и държавни ръководители на общностите ще прегледат на 23-24 юни. Препоръката на Европейската комисия (ЕК) към Съвета на Европейски Съюз за започване на договаряния е първата стъпка към приемането на страната в Европейски Съюз. След това страната би трябвало да съгласува с европейските договарящи листата с нужните условия. Процесът на договаряния може да отнеме няколко години. В подтекста на спора в Украйна Европейска комисия излезе с самодейност да даде на Киев статут на претендент по интензивен метод. Веднага по-късно сходна процедура желаеха Молдова и Грузия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР