Москва ще бъде принудена да предприеме компенсаторни мерки след встъпването

...
Москва ще бъде принудена да предприеме компенсаторни мерки след встъпването
Коментари Харесай

Москва готви ответни мерки срещу Финландия и Швеция, ако влязат в НАТО, не знаели какво искат

Москва ще бъде принудена да предприеме обезщетителни ограничения след встъпването на Финландия и Швеция в НАТО и никой няма да завоюва от това, съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков.

„ Разбирате, че самите те не знаят какво желаят. Те се изтезават от личното си недоумение по отношение на бъдещия свят и страдат от неизбежността този свят да бъде многополюсен”, съобщи дипломатът в ефира на телевизия „ Русия-24”. „ Когато вМосква създадем разбор на последствията от тази стъпка от позиция на общата настройка на силите и средствата в Европа и в Северна Европа, ще се наложи да предприемем обезщетителни ограничения, от които никой няма да спечели”.

Според дипломата присъединението на Финландия и Швеция към НАТО ще стане бързо, с което алиансът ще пренебрегне личните си условия за сметка на геополитическите ползи, които доминират в западните столици. Сигурността на двете страни след влизането им НАТО няма да се ускори, а те няма да могат да дефинират сами своята външна политика, заключи Рябков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР