Москва се опитва да заличи националната идентичност на украинците в

...
Москва се опитва да заличи националната идентичност на украинците в
Коментари Харесай

Москва иска да заличи националната идентичност на украинците в окупираните територии

Москва се пробва да заличи националната еднаквост на украинците в окупираните територии. Кремълската агитация се постанова в учебните заведения и медиите. Това се споделя в сводка на Британското министерство на защитата в Twitter, представена от РБК-Украйна.

На 15 август Сергей Кириенко, първи заместник-ръководител на администрацията на президента на Русия, пътува до Донецк, с цел да посети учебни заведения и да тества тяхната интеграция в съветската просветителна система, се отбелязва в брифинга.

Според английското разузнаване в региона на Запорожие окупационната администрация е получила указания от Русия да вкара нови стандарти за акредитация на образователни заведения. В медиите в окупираните райони работят и публицисти от Русия, с цел да прокарват политиката на режима на Путин.

Освен това на 1 септември 2023 година ще бъде пуснат нов учебник по история на Русия за учебните заведения в окупираните райони на Украйна и цялата Руска федерация. Той е цялостен с измислени обстоятелства и пропагандни внушения като прослава на по този начин наречената " специфична военна интервенция “ и представянето на Украйна като ултратерористична страна.

" Целта на Русия е да сътвори прокремълско осведомително пространство в окупираните райони, с цел да подкопае украинската национална еднаквост “, показват от английското министерство на защитата.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР