Москва се опитва да получи от Техеран балистични ракети в

...
Москва се опитва да получи от Техеран балистични ракети в
Коментари Харесай

Лондон: Москва се опитва да получи от Техеран балистични ракети в замяна на военна и техническа помощ

Москва се пробва да получи от Техеран балистични ракети в подмяна на военна и техническа помощ, разгласи през вчерашния ден в Ню Йорк английският дипломат в Организация на обединените нации Барбара Удуърд, представена от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя сподели, че от август до момента Иран е доставил стотици дронове на Русия ,

която ги употребява " да убива цивилни и нелегално да атакува гражданска инфраструктура ". По думите ѝ в този момент Русия се пробва да се снабди с още ирански оръжия, включително " стотици балистични ракети ", като в подмяна предлага на Иран " военна и техническа помощ на невиждано ниво ". Пред кореспонденти Удуърд изрази безпокойствие от опасността Иран да усили доста военния си капацитет.

Барбара Удуърд добави, че " съвсем сигурно Русия се стреми да получи оръжия от Северна Корея

и други страни под тежки наказания, защото нейните ресурси очевидно понижават ".

По-късно денем съветският дипломат в Организация на обединените нации Виктор Небензя съобщи пред Съвета за сигурност, че Москва неведнъж е отхвърляла изказванията ,

че се доставя с ирански оръжия. Според дипломата военнопромишленият комплекс на Русия работи съвършено и е " кадърен да се оправи с всички задания ", тъй че Русия не се нуждае от ничия помощ. Той добави, че " украинската военна индустрия на процедура не съществува " и Киев разчита на доставки на оръжия от Запада.

Иран е заречен да достави на Русия ракети земя-земя и още дронове, оповестиха за Ройтерс през октомври

двама високопоставени ирански чиновници и двама ирански дипломати. В сряда тази седмица Съединени американски щати споделиха, че са установили продължаващи доставки на ирански дронове за Русия, само че не разполагат с доказателства за доставки с балистични ракети, които да бъдат употребявани в Украйна.

На заглавната фотография: Барбара Удуърд (вляво) по време на съвещание на Съвета за сигурност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР