Москва. С тържествена церемония в Москва бяха отбелязани 141 години

...
Москва. С тържествена церемония в Москва бяха отбелязани 141 години
Коментари Харесай

С тържествена церемония в Москва бяха отбелязани 141 години от освобождението на България

Москва. С тържествена гала в Москва бяха маркирани 141 години от освобождението на България, съобщи кореспондентът на Агенция и Радио „ Фокус “ . Церемонията стартира в 14 ч. московско време (13 ч. българско време) пред паметника на съветските гренадири, починали в борбата за Плевен, който се намира в центъра на съветската столица.
Отбелязването на Освобождението на България в съветската столица се е трансформирало в традиция и се организира при огромен интерес. В началото свещенослужители от Руската православна черква отслужиха молебен за починалите в Руско-турската Освободителна война през 1877-1878 година български опълченци и съветски воини. Почетен часовой на Въоръжените сили на Руската федерация уважи паметта на героите с церемониален марш. След това бяха поднесени венци от името на българското посолство в Москва, Министерството на външните работи на Руската федерация и Министерство на защитата.
По време на церемонията прозвучаха химните на Руската федерация и на Р България. На събитието беше маркирано, че 3 март е историческа дата за България и Русия и Освобождението е реализирано с обединените старания на българи и руснаци.
В тържествената гала участваха представители на администрацията на президента на Руската федерация на съветски министерства и ведомства, представители на Руската православна черква, дипломати и сътрудници на българското посолство в Москва, представители на българската диаспора в Москва, юношески патриотични организации и други
Поздравителни адреси бяха изпратени от депутати Федералното заседание на Руската федерация, от политически партии в Русия, министерства и институции, съветското военноисторическо общество и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР