МОСКВА (Ройтерс) - Кремъл каза в понеделник, че е взел

...
МОСКВА (Ройтерс) - Кремъл каза в понеделник, че е взел
Коментари Харесай

Кремъл отбелязва коментарите на новоизбрания президент на Аржентина Милей за Русия, но се надява на добри отношения

МОСКВА (Ройтерс) - Кремъл сподели в понеделник, че е взел под внимание изказванията за Русия от новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей, само че искаше да поддържа мощни връзки с Буенос Айрес.

Milei, десен либертарианец, който в неделя завоюва съвсем 56% от гласовете на втория тур на изборите, по-рано сподели, че ще се отдръпна от връзки с страни в това число Русия, Китай и Бразилия, цитирайки противоречие с политиките на техните държавни управления.

Milei също изрази поддръжка за Украйна в нейния спор с Русия и сподели, че вижда Съединените щати и Израел като съществени сътрудници на Аржентина.

В диалог с кореспонденти представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели:

„ Отбелязахме редица изказвания, направени от господин Милей по време на предизборната акция, само че ще се съсредоточим върху и ще съдим него основно от изказванията, които прави след встъпването в служба.

„ Ние поддържаме развиването на двустранните връзки с Аржентина “, добави Песков.

Оставящото си лявоцентристко държавно управление на Аржентина поддържаше близки връзки с Русия, импорт на съветската ваксина Sputnik V против COVID-19 и напън за присъединение към подкрепяната от Москва група народи БРИКС.

(Докладване от Ройтерс; Писане от Феликс Лайт; Редактиране от Андрю Осбърн)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР