Москва разглежда завземането на руска дипломатическа собственост в САЩ като

...
Москва разглежда завземането на руска дипломатическа собственост в САЩ като
Коментари Харесай

Русия настоя САЩ да върне моментално окупираните руски дипломатически сгради

Москва преглежда завземането на съветска дипломатическа благосъстоятелност в Съединени американски щати като искрено неприятелски акт и приканва американските управляващи неотложно да върнат дипломатическите обекти, декларира министерството на външните работи на Руската федерация в оповестена декларация, представена от БГНЕС.
На 2 септември управляващите на Съединени американски щати завзеха постройките на Генералното консулство на Русия в Сан Франциско и на Търговското посланичество във Вашингтон, които са съветска благосъстоятелност и имат дипломатически имунитет. На съветските представители също по този начин е неразрешен достъпа до наети пространства от отдели на комерсиалното посланичество в Ню Йорк.
Призоваваме американските управляващи да размислят и неотложно да върнат съветските дипломатически обекти. В противоположен случай върху Съединени американски щати ще падне цялата виновност за продължаващото утежняване на връзките сред нашите страни, от които в огромна степен зависи положението на световната непоклатимост и интернационалната сигурност, споделя съветското външно министерство.
Разглеждаме случилото се като искрено неприятелски акт, като най-грубо нарушаване от Вашингтон на интернационалното право, в това число на Виенската спогодба за дипломатическите и консулските връзки и двустранната консулска спогодба, се прибавя в съветската външнополитическа декларация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР