Москва разглежда оспорването на собствеността на църквата Свети Николай Мирликийски

...
Москва разглежда оспорването на собствеността на църквата Свети Николай Мирликийски
Коментари Харесай

Русия: На българските власти, ще бъде търсена отговорност

Москва преглежда оспорването на собствеността на църквата " Свети Николай Мирликийски Чудотворец " в София, като открита демонстрация на неприязън от страна на България, съобщи през днешния ден представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.



" Разглеждаме опасността за узурпиране на храма като намерено проявяване на неприязън, въпиещо потъпкване на моралните устои, правовите правила, в това число на отговорностите на София по контракта за другарски връзки и съдействие сред Руската федерация и България от 4 август 1992 година ", сподели Захарова.

Тя предизвести българските управляващи, че ще им бъде потърсена отговорност за техните противозаконни дейности.  



Захарова означи, че оспорването на собствеността на църквата е почнало през септември тази година с изгонването от България на съветските свещеници, служили в храма.

По думите ѝ тези опити са се натъкнали на юридическо затруднение – нотариален акт, публикуван през 1997 година, който удостоверява правото на съветското посолство върху собствеността на църквата и на имота, на който е издигната. 



" В резултат на това се стигна до обстановка, в която в прорез с логиката и закона. Буквално пред очите ни се измисля псевдоправно съображение за конфискация на съветски обект. История, закони, законодателни актове, документи, правдивост, логичност - всичко крещи, че българските управляващи правят акт на безвластие, държат се кощунствено ", заключи Захарова.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР