Москва разглежда изявлението на украинския президент Володимир Зеленски относно желанието

...
Москва разглежда изявлението на украинския президент Володимир Зеленски относно желанието
Коментари Харесай

Изключено: Русия отказва да преговаря с Украйна за връщане на Крим

Москва преглежда изказването на украинския президент Володимир Зеленски по отношение на желанието на Киев да си върне Крим " посредством невоенни средства " като преговори  - нещо, което е изключено . Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" За нас това не е нищо друго с изключение на полемика за отчуждаване на територия от Русия. Друго съгласие тук не може да има. Това е изключено ", безапелационен бе той във връзка изявлението на Зеленски.

" Подобни спекулации още един път демонстрират неподготвеността, нежеланието и неспособността на украинската страна за разрешаване на казуса с невоенни средства ", добави Песков.
 Прогноза:
Прогноза: " Черният лебед " в Русия може да помогне на Украйна да си върне Крим

Неочаквано събитие може да преобърне хода на войната

По-рано Зеленски в изявление за английския ежедневник " Файненшъл таймс " съобщи, че би бил твърдо " за ", в случай че някой е подготвен да предложи метод Украйна да си върне Крим с невоенни средства.

Песков означи, че редица медии " безусловно изопачиха същността на това изказване ", тълкувайки го " надали не като готовността на президента Зеленски да се оправи с този въпрос не с военни средства, а посредством мирни договаряния ".

Това е безусловно неправилна интерпретация, акцентира представителят на Кремъл.

" Знаете, че през цялото време - в действителност съветският президент Владимир Путин загатна това нееднократно, даже преди началото на специфичната военна интервенция - Конституцията на Украйна гласи, че Крим би трябвало да бъде върнат със мощ. Де факто Украйна не се отхвърли от това ", посочи той.

Крим беше анексиран от Русия през 2014 година след небрежно проведен референдум - считан за противозаконен от интернационалната общественост, в който гласоподавателите избраха да се причислят към Русия.
 Зеленски уверен, че Украйна си връща Крим
Зеленски уверен, че Украйна си връща Крим

Ние ще върнем тази част от страната ни освен в общоукраинското, само че и в общоевропейското пространство
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР