Москва поиска от Ереван разяснения относно ратифицирането от арменския парламент

...
Москва поиска от Ереван разяснения относно ратифицирането от арменския парламент
Коментари Харесай

Москва чака отговори от Ереван какво прави с Римския статут и МНС

Москва изиска от Ереван уточнения по отношение на утвърждението от арменския парламент на Римския статут на (МНС) и ще построи дейности въз основа на отговора на арменската страна.

" Ние към този момент поискахме от арменската страна обяснение по този въпрос и ще определим идващите си стъпки въз основа на наличието на отговора на Ереван ", сподели представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, разяснявайки дейностите на арменските управляващи.

От пресслужбата на арменското държавно управление оповестиха, че кабинетът на министрите на републиката е изпратил Римския статут, на който се основава Международния углавен съд за ратификация в Народното събрание.

Отделно Мария Захарова разкритикува изказванията на представители на Армения неотдавна във връзка с така наречен Лачински кулоар и обвиняванията им, че Русия се отдръпва от Централна Азия. Според представителя на Министерство на външните работи управляващите в Ереван позволяват изразителност " на ръба на грубостта ", която не им отива.

Захарова акцентира, че в случай че представителите на Армения желаят да беседват с съветската страна на експертно и " на положително политическо равнище ", то тогава има всички благоприятни условия за това.

По-рано арменският министър председател Никол Пашинян в изявление за италианския вестник La Repubblica съобщи, че и съветските миротворци не управляват Лачинския кулоар, тъй като: " Русия или не желае, или не може да го направи ".

А пък съгласно Захарова последните произшествия със гибелта на арменски военнослужещи на арменско-азербайджанската граница на 1 септември за следващ път потвърждава не неефективността на съветската миротворческа задача там, а слабостта на задачата на Европейски Съюз в Армения.

Според Захарова, Руската федерация смята за нужна " постоянна, ритмична работа по демаркация на арменско-азербайджанската граница с съветска консултативна помощ , с едновременното образуване на комплекс от ограничения за подсилване на доверието ". " Ние също сме за разполагане на задача на ОДКБ в граничната зона. Тук топката е в полето на Ереван ", съобщи Захарова.

Припомняме, че през месец март Международният углавен съд издаде. Русия е една от страните, котио не признават пълномощията на МНС. През юли съветският президент за среща на БРИКС, заради опасения, че управляващите в страната могат да го арестуват, защото страната е признала МНС.
 „ Миротворци “ и пропагандисти започнаха построяването на филиал на „ Русский мир “ в Южен Кавказ
„ Миротворци “ и пропагандисти започнаха построяването на филиал на „ Русский мир “ в Южен Кавказ

Протекторатът Армения и анклавът на " огризката "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР