Москва отбелязва неуместното желание на Лондон да ескалира ситуацията около

...
Москва отбелязва неуместното желание на Лондон да ескалира ситуацията около
Коментари Харесай

Захарова: Москва отбелязва неуместното желание на Лондон да ескалира ситуацията около смъртта на британския наемник

Москва отбелязва неуместното предпочитание на Лондон да ескалира обстановката към гибелта на английския наемник Пол Ури в ДНР. Това се споделя в коментар на формалния представител на съветското външно министерство Мария Захарова, публикуван в понеделник, предава ТАСС.

„ Отбелязваме неуместното предпочитание на Лондон да политизира и ескалира обстановката към починалия в Донецката национална република английски жител Пол Ури. В същото време, съгласно управляващите на ДНР, той никога не е бил граждански, а беше професионален боен, който преди този момент е служил в Афганистан, Ирак и Либия, след което управлява военни интервенции и образова военния личен състав на въоръжените сили на Украйна. През април Ури беше арестуван от представители на Народната милиция на ДНР при опит за пробив на контролно-пропусквателен пункт ", разяснява още Захарова.

„ Британските управляващи подцениха опцията за договаряния с представители на ДНР за размяната на английския наемник Пол Ури, който умря в плен на 10 юли “ сподели Захарова.

„ От самото начало на цялата тази история ние неведнъж посочихме на британците, че диалогът за ориста на Пол Ури би трябвало да се организира с способените органи на ДНР, която е суверенна и самостоятелна страна. Лондон обаче подцени това по-специално пренебрегва опцията за договаряния за връщането на неговия съотечественик като част от процедурата за продан на пандизчии “, добави Захарова.

Дипломатът също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че " Ури страда от редица хронични болести, в това число инсулинозависим диабет ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР