Москва обяви за терористична организация Легиона Свобода за Русия -

...
Москва обяви за терористична организация Легиона Свобода за Русия -
Коментари Харесай

Москва обяви за терористична организация руски легион, воюващ на страната на Украйна

Москва разгласи за терористична организация " Легиона " Свобода за Русия " - поделение, формирано от съветски бойци, воюващи на страната на Украйна, съобщи Франс прес.

С решението се не разрешава активността на организацията на територията на Русия, а членовете и последователите ѝ са застрашени от тежки присъди, достигащи до пожизнен затвор.

Руският Върховен съд постанови мярката по искане на основния прокурор, заяви канцеларията му в обществената мрежа Телеграм.

Легионът е основан " за подкопаване на конституционните устои на Русия и събаряне на властта в страната, в това число посредством осъществяването на терористични актове ", се споделя в известието.

Легионът, който беше основан при започване на военните дейности в Украйна, е част от интернационален корпус от доброволци, воюващи на страната на силите на Киев. На емблемата му е изобразен пестник с думите " Свобода за Русия ", написа Българска телеграфна агенция.

В изявление през януари представител на легиона, показал се с прякора си " Цезар ", съобщи пред публицисти от Франс прес, че в него вземат участие " няколкостотин " руснаци, ситуирани в Донбас. Част от бойците му се борят в град Бахмут, където от месеци се водят яростни боеве, сподели тогава представителят. Повечето от участниците в легиона са артилеристи и са под командването на украински офицери.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР