Москва няма да е в състояние да запази военните си

...
Москва няма да е в състояние да запази военните си
Коментари Харесай

Германия: Върнахме икономиката на Русия десетилетия назад

Москва няма да е в положение да резервира военните си качества заради тежките наказания на Запада, наложени ѝ поради нахлуването на Русия в Украйна, съобщи през днешния ден немският канцлер Олаф Шолц, представен от Ройтерс.

" Сега имаме огромни наказания, които ще забавят стопанската система на Русия с десетилетия, което ще рече, че тя няма да е в положение да взе участие в световния стопански и софтуерен прогрес ", съобщи пред публицисти Шолц при визитата си във Вилнюс. От отчетите знаем, че това значи, че Русия няма да може даже да резервира военните си качества на същото ниво, означи той, допълвайки че в предишното Москва е злоупотребявала с вноса на цивилен артикули за военни цели, съобщи Българска телеграфна агенция.

При визитата си Шолц даде обещание на Литва спомагателна военна поддръжка за въздържане и защита против допустима съветска офанзива, показва ДПА. " Твърдо сме решили да увеличим приноса си ", съобщи Шолц след диалог с литовския президент Гитанас Науседа и с министър председателите на трите Балтийски страни - Литва, Латвия и Естония. Канцлерът сподели, че уговорката на Германия би трябвало да се развие " в посока на мощна бойна бригада ".

" Като съдружници в НАТО, се усещаме обвързани едни с други и ще браним всеки сантиметър от територията на НАТО при положение на нахлуване ", сподели Шолц, без към този момент да заяви детайлности за нараствания ангажимент на страната си. Понастоящем командван от НАТО немски батальон от 1600 бойци е ситуиран в Литва, като над 1000 от военните в него са на Бундесвера. Една бригада всекидневно се състои от 3000 до 5000 бойци, напомня ДПА. Балтийските страни упорстват за разполагане на натовска бригада във всяка от тях за известно време. За момента обаче не е ясно какъв брой бойци на процедура ще бъдат изпратени там и какъв брой ще бъдат ситуирани отвън трите страни в положение на подготвеност да реагират при нужда.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР