Москва нанесе поредна серия от въздушни удари по УкрайнаОпредели икономическата

...
Москва нанесе поредна серия от въздушни удари по УкрайнаОпредели икономическата
Коментари Харесай

Путин: Специалната военна операция върви по план

Москва нанесе поредна серия от въздушни удари по Украйна
Определи икономическата обстановка в Русия като постоянна

Молдова откри парчета от съветска ракета

Президентът на Русия Владимир Путин оцени позитивно динамичността на осъществяване на специфичната военна интервенция в Украйна в изявление за тв канала “Россия-1 ”.

“Динамиката е позитивна. Всичко се развива в границите на проекта на министерството на защитата и генералния щаб ”, увери в изявлението за предаването “Москва. Кремъл. Путин ”.

“Надявам се нашите бойци да ни зарадват още не веднъж със своите резултати (на бойното поле) ”, сподели още стопанинът на Кремъл. Коментарът му бе във връзка оповестеното в петък от съветското министерство на защитата завладяване на град Соледар в Донецка област в Източна Украйна. Въпреки това известие, Киев твърди, че съпротивата на украинските сили в града продължава.

Путин разяснява пред тв канала и икономическата обстановка в Русия, която дефинира като “стабилна ”.

“Ситуацията е доста по-добра освен от прогнозите на нашите съперници, само че и от личните ни прогнози ”, увери съветският президент. Той уточни като основен индикатор безработицата, която “е на исторически ниско ниво ”. “Инфлацията е по-ниска от предстоящото и, нещо значимо, налице е низходяща наклонност ”, добави Путин.

Междувременно съветското министерство на защитата удостовери през днешния ден, че въоръжените сили на страната са нанесли в събота поредност удари по военна и гражданска инфраструктура в Украйна, за които преди този момент оповестиха украински източници.
“Всички набелязани цели бяха изумени. Целите на (атаката) бяха реализирани ”, се показва в изказването на военното министерство в Москва.

В текста не се загатва нищо за ракетния удар по жилищен блок в украинския град Днепропетровск, в който по последни данни на локалните управляващи са били убити 23-ма души. Други 43-ма са в неопределеност, а над 70 са ранени.

При поразяването от съветски ракети на жилищния блок са били разрушени 72 жилището. Предполага се, че цел на съветския удар е била близка електроцентрала, която обаче е била “подмината ” от изстреляната от съветската войска ракета Х-22. Този тип оръжия не се отличават с висока акуратност и по принцип се употребяват против кораби.

Министерството на вътрешните работи на Молдова пък заяви, че в северната част на страната са били открити парчета от ракета след следващата серия от съветски въздушни удари против Украйна.

Убити са трима бойци

 
Взрив раздруса съветски склад за муниции
 



При детонирането на складирани в Белгородска област муниции избухнал пожар.

Трима съветски бойци починаха, а 15 бяха ранени при детонация в Белгородска област, в южната част на Русия, съобщи съветска организация, като се базира на локалните избавителни служби.

По тяхна информация повода за случая е “небрежно боравене с муниции ”.

Взривът отекнал в Дома на културата в село Тоненкое, който бил възложен на въоръжените сили за депозиране на муниции. Намиралите се в постройката арсенали се детонирали и избухнал пожар, сподели източник от избавителните служби пред организацията.

15 души били евакуирани от близки къщи.

В Белгородска област, която граничи с Украйна, са ситуирани няколко съветски военни бази и полигони, отбелязва Ройтерс.
Според изявления в “Телеграм ” убитите и ранените при детонацията бойци са били извикани да се борят в Украйна по време на оповестената в Русия през септември предходната година готовност на резервисти. Според същите изявления гърмежът отекнал, откакто боец боравил погрешно с граната пред подчинените си.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР