Москва иска обяснение от германските власти относно разговора между висши

...
Москва иска обяснение от германските власти относно разговора между висши
Коментари Харесай

Захарова: Русия чака обяснение от Германия относно разговора за атака срещу Кримския мост

Москва желае пояснение от немските управляващи по отношение на диалога сред висши немски офицери за офанзива против Кримския мост, като неналичието на отговор ще се смята за самопризнание за виновност. Това заяви пред ТАСС представителят на съветското външно министерство Мария Захарова.

" Искаме пояснения от Германия. Официален Берлин е задължен да ги даде навреме. Опитите за отбягване на отговор на въпроси ще се считат за самопризнание за виновност ", съобщи Захарова.

Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че Кремъл към момента не разполага с информация за наличието на записа на диалог сред немски офицери за офанзивата на Кримския мост. Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин сподели, че въпросът за разискването от високопоставени немски офицери за удара по Кримския мост ще бъде изслушан на идващото съвещание на долната камара на Народното събрание.

По-рано основният редактор на канала RT Маргарита Симонян заяви, че в деня, когато немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че НАТО не взе участие и няма да взе участие в украинския спор, висши немски офицери са разискали опцията за офанзива против Кримския мост, тъй че да няма последици за немските управляващи.

Симонян се базира на аудиозапис и по-късно разгласява стенограма на диалога. От него се схваща, че немските висши офицери са разискали заличаване на Кримския мост от крилати ракети " Таурус ", както и детайлности за подготовката на офанзивата.

Според Симонян 40-минутният диалог се е състоял на 19 февруари сред инспектора на немските военновъздушни сили Инго Герхарц, ръководителя на отдела за интервенции и учения Франк Грефе и чиновници на въздушния действен център на галактическото командване на име Фенске и Фростед.

Инфо: Гласове

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР