Москва е обезпокоена от засилващото се напрежение в Персийския залив

...
Москва е обезпокоена от засилващото се напрежение в Персийския залив
Коментари Харесай

Лавров: Западът изкуствено подклажда напрежение в Персийския залив

Москва е обезпокоена от засилващото се напрежение в Персийския залив и вижда опити за подклаждане на това напрежение . Това съобщи външният министър на Русия Сергей Лавров, представен от съветски медии.

" Виждаме някои от нашите западни сътрудници да се пробват изкуствено да възпламеняват обстановката. Русия и Иран са срещу такива опити с предложение за определяне на равнопоставено, взаимноизгодно съдействие в този значим район ", сподели Лавров на среща с иранския си сътрудник Мохамед Зариф.

Лавров направи коментара в отговор на известието на Пентагона, че американската войска е нанесла удари в Сирия и Ирак.

Междувременно представителят на Кремъл Дмитрий Песков означи, че Съединени американски щати не са уведомили Русия за офанзивите в Близкия изток. Той добави, че Русия гледа позитивно на всички дейности за елиминиране на " терористите ", до момента в който всяко деяние, което води до дестабилизиране на обстановката, може да бъде оценено единствено отрицателно. По думите му това е критерия за разглеждане на всяка обстановка.
 Атаката на Съединени американски щати в Ирак и Сирия е явен образец за тероризъм, жигосах Техеран
Атаката на Съединени американски щати в Ирак и Сирия е явен образец за тероризъм, жигосах Техеран

Осъждаме остро американската военна експанзия

Китай също разкритикува Съединени американски щати за бомбардировките. Пекин прикани всички забъркани страни да заобикалят ескалация. Вашингтон би трябвало да зачита независимостта и националната целокупност на Сирия и Ирак, прикани азиатската страна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР