Москва е готова да окаже цялата необходима помощ при издирването

...
Москва е готова да окаже цялата необходима помощ при издирването
Коментари Харесай

Русия заяви готовност да се включи в издирването на иранския президент

Москва е подготвена да окаже цялата нужна помощ при издирването на изчезналия хеликоптер, пренасящ иранския президент Ебрахим Раиси, сподели пред ТАСС формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова.

„ Ние деликатно следим появяващата се информация за ориста на пасажерите на третия хеликоптер, измежду които бяха високопоставени ирански представители, в това число президента Раиси “, сподели тя.

„ Искрено се надяваме, че са живи и животът и здравето им не са в заплаха. Русия е подготвена да окаже цялата нужна помощ за издирването на изчезналия хеликоптер и следствието на аргументите за случая. "

Европейският съюз (ЕС) употребява сателитната си система Коперник, с цел да помогне на Иран да открие хеликоптера, пренасящ ислямския президент Ебрахим Раиси, заяви еврокомисарят Янез Ленарчич, който управлява въпросите за реагиране при изключителни обстановки в Европейската комисия.

„ По искане на Иран активирахме нашата система за незабавно сателитно наблюдаване Коперник в отговор на хипотетичен случай, включващ хеликоптер, пренасящ иранския президент и неговия екип “, написа той в X (бивш Twitter).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР