Московският завод на Renault ще произвежда леки автомобили под историческата

...
Московският завод на Renault ще произвежда леки автомобили под историческата
Коментари Харесай

Кметът на Москва: Възкресяваме марката Москвич в завода на Renault

Московският цех на Renault ще създава леки коли под историческата марка " Москвич ". Това съобщи кметът на Москва Сергей Собянин в персоналния си блог.

Той изясни, че задграничният притежател е решил да закрие московския цех на Renault, само че градските управляващи " не могат да си разрешат " да оставят хиляди чиновници без работа. Собянин добави, че ще се опитат да запазят по-голямата част от личния състав, нает директно от завода и неговите снабдители, съобщи ТАСС.

" Камаз " ще стане главен софтуерен сътрудник на възобновения Московски авто цех " Москвич ". На първия стадий ще бъде проведено производството на типичен коли с мотор с вътрешно горене, а в дълготраен проект - на електрически коли. Собянин изясни също по този начин, че работят дружно с Камаз и Министерството на индустрията и търговията за локализиране на производството на оптимален брой автомобилни съставни елементи в Русия.

Според него автомобилният цех на Волгоградски проспект има велика и славна история. Преди съвсем 100 години той стартира с производството на коли Ford, като в продължение на десетилетия са се произвеждали локални коли Москвич. От 1998 година заводът си сътрудничи с Renault, като от конвейера слизат Logan, Duster и Sandero.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР