Московският патриарх Кирил произнесе слово, възхваляващо президента Владимир Путин като

...
Московският патриарх Кирил произнесе слово, възхваляващо президента Владимир Путин като
Коментари Харесай

Руският патриарх: Путин е пример за православен владетел

Московският патриарх Кирил произнесе слово, възхваляващо президента Владимир Путин като образец за православен държател, каквито не са били даже доста от съветските царе.

Това стана по време на обилен банкет, отдаден на 14-годишнината от интронизацията на патриарха, съобщи Двери.

" Той е православен, само че не с цел да завоюва някаква известност, не с цел да се гласоподава за него, а същински православен човек, който приема светите Христови Тайни, който живее живота на Църквата. Всъщност отпред на съветската страна стои православен християнин. Царете не постоянно са били толкоз православни, колкото е нашият президент в този момент “, съобщи патриархът.

Патриарх Кирил назова неповторими и неповторими връзките сред Руската черква и страната в наши дни: „ Наистина сме развили неповторима форма на църковно-държавни връзки. Трябва да благодарим на Господа за историческия път, който сме поели, и за тази система на църковно-държавни връзки, която се характеризира с цялостно единодушие сред църквата и страната по най-важните и решаващи въпроси, свързани с живота на нашата страна и нашето общество “.

От своя страна Путин благодари на патриарх Кирил за неговата работа, „ изключително измежду съветската юноша, в която възпитава нравствени и патриотични идеали “.

В словото си предстоятелят на РПЦ стартира една от главните опорни точки на Путин, която има за цел да консолидира съветското общество в комплицираната военна обстановка с неразбираем излаз.

„ Нас ни чакат нелеки времена – споделя патриарх Кирил – и най-главната ни битка е битката за нашата самостоятелност, действителна цялостна самостоятелност от въздействието на международните центрове за политическа власт, които ръководят по-голяма част от света. А Русия ще остане остров на свободата, и нашата черква се любува на тази независимост и сама дефинира своя курс “, цитира БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР