Московският патриарх Кирил, глава на Руската православна църква, изрази съболезнованията

...
Московският патриарх Кирил, глава на Руската православна църква, изрази съболезнованията
Коментари Харесай

Руският патриарх: Кралица Елизабет II беше символ на стабилността и историческите традиции

Московският патриарх Кирил, глава на Руската православна черква, изрази съболезнованията си на новия английски крал Чарлз Трети във връзка кончината на майка му, кралица Елизабет Втора, заяви ТАСС.

Патриархът акцентира, че починалата кралица постоянно е била за цяла Европа знак на стабилността, приемствеността и устойчивостта на историческите обичаи, както и " пример на дълбока интелектуалност и на най-висока просвета ".

" С горест научих за кончината на Вашата майка кралица Елизабет II. Изказвам на Вас и всички жители на Британската корона откровено състрадание ", се споделя в известието на патриарха до новия крал.

" Периодът на ръководството на вашата починала майка беше най-продължителният в историята на кралството. Това беше ера на динамично развиване на държавната, икономическата, обществената и други сфери от живота на страната ", показва още духовният лидер.

" През цялото това време Нейно Величество остана знак на стабилността, приемствеността и устойчивостта на многовековните исторически обичаи освен за нейната татковина, само че и за целия европейски континент. С голямо почитание се отнасяха към нея политическите водачи и държавните глави по света. С огромна топлота си припомням нейната аудиенция в Русия през 1994 година, когато остави у мен най-хубави усещания у мен ", написа още патриархът на Русия.

Патриарх Кирил прибавя, че персонално е познавал кралицата и е общувал с нея, като отбелязва, че тя е била открит, разговорлив човек, с тъничък нюх към събеседника. През 2016 година съветският патриарх реализира четиридневна обиколна на Обединеното кралство, когато се състоя и срещата му с починалата кралица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР