Московският градски съд отклони апелацията на защитата на известния опозиционен

...
Московският градски съд отклони апелацията на защитата на известния опозиционен
Коментари Харесай

Русия потвърди присъдата на руския опозиционер Иля Яшин от 8,5 г. затвор

Московският градски съд отклони апелацията на отбраната на известния опозиционен политик Иля Яшин и удостовери решението на Мешчанския областен съд от декември предходната година: осем и половина години затвор за разпространяване на недостоверна информация за дейностите на съветската войска в Украйна.

Иля Яшин съобщи в правосъдната зала, че е бил вкаран в пандиза, тъй като е споделил истината за това, което прави съветската власт в Украйна и в Русия. " Присъдата против мен е невероятна: осем и половина години за 20-минутна тирада в интернет ", сподели Яшин и добави, че в пандиза се е срещнал с убийци, изнасилвачи и крадци с по-леки присъди от неговата.

Опозиционерът уточни, че " рано или късно крадците и убийците ще бъдат изгонени от властта, а аз ще бъда измежду тези, които ще би трябвало да изградят новата Русия ".

Миналата година 39-годишният Яшин назова убийствата на цивилни в украинския град Буча " кръвопролитие " и попадна под ударите на законовите промени, които плануват наказателна отговорност за разпространяване на недостоверна информация за съветската войска. Като недостоверна информация може да се възприема всичко, което опонира на формалната позиция на управляващите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР