Московски съд отхвърли днес жалбата на лишения от свобода критик

...
Московски съд отхвърли днес жалбата на лишения от свобода критик
Коментари Харесай

Отхвърлиха жалбата на Навални срещу 9-годишната му присъда

Московски съд отхвърли през днешния ден жалбата на ограничения от независимост критик на Кремъл Алексей Навални против присъдата от девет години затвор, която той и неговите последователи считат за политически стимулирана.

Московският градски съд постанови присъдата да бъде " оставена без промени " и да влезе в действие неотложно, което значи, че Навални ще бъде изместен в затворническа колония със непоколебим режим, с цел да изтърпи наказването си, откакто през март беше приет за отговорен в заграбване на средства и пренебрежение към съда.

Преди седмица стана ясно, че Навални ще апелира наложената му присъда от 9 години отнемане от независимост, напомня БГНЕС.

Той към този момент излежа две години и половина в затвор на към 100 километра източно от Москва по остарели обвинявания за нарушение на условно освобождение.

Новата присъда ще размени остарялата, по която през февруари м.г. беше наказан, и по този начин опозиционерът ще би трябвало да прекара в пандиза 8 години.

Навални стана прочут като блогър и критик на режима в Кремъл, който постоянно разясняваше корупцията в Русия. Лишаването му от независимост провокира антиправителствени митинги в цяла Русия. Докато Навални е в пандиза, екипът му продължава да разгласява следствия за благосъстоянието на съветския хайлайф.

През 2020 година опозиционерът оцеля на косъм след офанзива с отравяне с Новичок - съветско нервнопаралитично вещество, и макар обвиняванията на Навални, Кремъл отхвърли каквото и да било присъединяване.

Критикът на Кремъл беше задържан при завръщането си от рехабилитация в Германия. Арестът му бе наказан в чужбина, и на Москва бяха наложени наказания от западните столици.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР