Московски съд глоби компаниите собственици на мобилните приложения Viber и

...
Московски съд глоби компаниите собственици на мобилните приложения Viber и
Коментари Харесай

Русия глоби Telegram и Viber заради невярна информация за войната в Украйна

Московски съд санкции фирмите притежатели на мобилните приложения Viber и Telegram, тъй като не са премахнали наличие, окачествено от съветските управляващи като нелегално, в това число за войната в Украйна, съобщи Reuters, като се базира на съветски медии.

По данни на организация Интерфакс компанията Telegram, чието седалище е в Дубай, би трябвало да заплати 4 милиона рубли (47 525 долара), а японската компания, стояща зад Viber - 1 млн. рубли.

Приложението Telegram, което беше основано през 2013 година от родените в Русия братя Павел и Николай Дурови, е извънредно известно в Русия, където то се употребява ежедневно от Кремъл и министерството на защитата, а също и от публицисти, опозиционери, правозащитни организации и милиони елементарни хора.

По данни на ТАСС санкцията против Telegram е наложена за отвод да бъдат отстранени 32 канала, публикуващи погрешна информация за по този начин наречената специфична военна интервенция на Русия в Украйна.

Москва стегна контрола върху отразяването на спора от медии и блогъри. Руските управляващи вкараха по-строги санкции за " дискредитиране “ на дейностите на въоръжените си сили и за издание на подправена информация за тях.

Те постоянно постановат санкции против редица снабдители на наличие като Гугъл, Twitter, Фейсбук и Instagram, а този месец за пръв път и против WhatsApp.

Според ТАСС същият съд преглежда дело и против Епъл, още веднъж по обвиняване, че компанията не е изтрила нелегално наличие, съобщи Българска телеграфна агенция. Също през днешния ден, само че по друго дело Фондация Wikimedia, организацията стояща зад Wikipedia, беше санкционирана с 1,5 млн. рубли, заяви съдът в столичния регион " Тагански “.

Според Интерфакс в този случай глобата е наложена за това, че Wikipedia не е премахнала видеоклип за по този начин наречения трейнсърфинг, форма на пътешестване даром, считана за рискова и противозаконна в доста страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР