Московски градски съд отхвърли жалбата срещу задържането на Дария Трепова,

...
Московски градски съд отхвърли жалбата срещу задържането на Дария Трепова,
Коментари Харесай

Съд отказа да пусне заподозряната в убийството на руския блогър

Московски градски съд отхвърли жалбата против задържането на Дария Трепова, обвинена по делото за терористична офанзива, при която беше погубен журналистът Владлен Татарски, оповестява съветската осведомителна организация " Интерфакс ".

Трепова беше задържана часове след убийството на Татарски в Санкт Петербург при започване на април. Според следствието тя му е предала гипсова статуетка, в която се е намирал експлозивът, който го умъртви. Тя беше неотложно откарана в Москва, където съд й наложи мярка за неотклонение - арест до 2 юни.

По искане на прокуратурата и следствието гледането на мярката се организира при закрити порти, с цел да не бъдат разкрити детайлности от предварителното следствие.

Трепова, която взе участие в съвещанието посредством видеовръзка, сподели пред съда, че в случай че процесът бъде закрит, тя няма да може да съобщи какъв брой " безумно съжалява за случилото се " и че " се моли всеки ден за здравето на жертвите ".

Тя е упрекната в осъществяване на терористична офанзива и трафик на експлозиви.

 Рекламни табла с лицето на убития боен блогър са публикувани в окупираните от Москва украински райони в Донбас
© Reuters

Рекламни табла с лицето на убития боен блогър са публикувани в окупираните от Москва украински райони в Донбас

Според следствието на 2 април в кафене в Санкт Петербург Трепова е предала статуетката на Татарски преди негова среща с читатели. Фигурката е била цялостна с експлозиви и взривена. Блогърът почина и над 50 души бяха ранени.

 Бомбата за съветския блогър е изпратена с пощальон в Москва Бомбата за съветския блогър е изпратена с пощальон в Москва

Националният комитет за битка с тероризма съобщи, че нападението " е планувано от специфичните служби на Украйна с присъединяване на сътрудници на фонда на наказания в Русия опозиционен водач Алексей Навални.

Руските служби за сигурност настояват, че изпратен от Украйна сътрудник е предал експлозива на Трепова, откакто е прекарал известно време в Русия, с цел да изучи навиците на жертвата.

 Несъгласна с войната рускиня е упрекната за убийството на блогъра Татарски Несъгласна с войната рускиня е упрекната за убийството на блогъра Татарски
Трепова е известна като съперник на войната в Украйна, тя е била задържана за присъединяване в митинги малко след нахлуването на Русия предходната година.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР